Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       Şehirler

Kapadokya yöresinde neler yapmalı?

01.10.2014 Tarihinde yayınlandı

Kapadokya bölgesi aslında birçok küçük yerleşim bölgesinden oluşuyor. İstanbul'dan Nevşehir'e ya da Kayseriye uçarsanız burdan bir araba ile yaklaşık 45 dakika 1 saat içinde Ürgüp'e ulaşabilirsiniz.Ürgüp bölgede ki en büyük yerleşim alanı.Ben son 6/7 senedir gitmemiştim malesef kötü yapılaşma burada da hemen göze çarpıyor. Göreme,Avanos,Üçhisar, Derinkuyu,Güvercinlik vadisi ve vaktiniz varsa Ihlara vadisi o bölgeye gittiğinizde görmenizi onereceğim yerlerin başında geliyor... Kısaca size bölgeyi tanıtmak istiyorum...

Eğer uçmaktan korkmuyorsanız bu bölge de sabah çok erken balonla tur atmak kadar keyifli bir olay yok...Bunun için Kapadokya Ballons ya da Atmosfer Ballons civarda ki balon şirketlerinden sadece ikisi. 

Göreme yöresi 3 tarafı kaya ve peri bacaları ile kaplı, eski çağlara ait birçok kilise ve manastırın bulunduğu bir yöre. Göreme Açık hava müzesinde eski şehir izlerine rastlayacaksınız.Kesinlikle gezmenizi öneririm. Göremede o ağacın altında durup ağaca dileğiniz için bir nazar boncuğu takmayı unutmayın...

Kapadokya Paşabağ Rahipler vadisi Peri bacalarını yakından görebileceğiniz bir başka bölge. Zelve yolu üzerinde Göremeye yakın bu vadiinsanın nefesini kesecek güzellikte..

Ürgüp bölgenin en büyükçe yerleşim alanı.Temenni tepesi bu bölgede görülecek tek yer.Ürgüp gece hayatı ve lokantaları ile oldukça canlı bir yer.Aynı zmanda çarşısıs da oldkça geniş...Ürgüp'te yemek yemek isterseniz Mutti restaurant, ziggy restaurant ve Han çırağan restaurant sze önereceğim üç adres...Bu arada yine Ürgüp'te  Ayvalı köyünde bulunan Cappodocia Home cooking bence gidilip yöresel bir evde yöresel yemeklerin tadılacağı keyifli bir mekan.

Mustafapaşa ürgüpe yakın Asmalı konak dizisinin çekildiği yer. Dilerseniz bu konağı gezip bur da yemek yiyip seymen ağayı yad edebilirsiniz.

Benim için bölgenin en güzel yerlerinden ikisi Ortahisar ve Üçhisar.Binlerce yıl farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu iki şirin yerleşim alanında kalaerli gezmenizi öneririm.

Bölgenin en önemli tarihsel anıtı hiç kuşkusuz Derinkuyu yeraltı şehri..4 bin yıllık bir geçmişe sahip bu yeraltı şehri toplam 12 kattan oluşuyor ancak 8 katını gezebilirsiniz. Burayı bir rehberle gezmenizi tavsiye ederim.Derinkuyu'nun çok yakınında ki Kaymaklı yer altı şehri de gezilecek yerler arasında..

Avanos'ta gezilecek yerlerden biri.Çavuşin köyü de.Avanos'a giderseniz mutlaka kızıl vadide ki Sur balık'a uğrayın ve merzane ismini verdikleri patlıcanlı balıktan tadın..

Göremeye 100 km uzaktaki Ihlara vadisi ise dünyanın ikinci büyük kanyonu.Burda yapacağınız yürüyüşün keyfine doyaayacaksınız.14 km uzunluğunda ki vadide sayısız kilise ve manastır var. Melendiz çayı yanı sıra yürüyebileceğiniz vadide yürüyüş sonrası kendinize bir alabalık ziyaferi çekebilirsiniz.

 Güvercinlik vadisi,o ağacın altı

 

Avanos

Cappodocia Home cooking

Avanos Sur Balık Merzane

 

Derinkuyu

Ihlara vadisi