Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Sağlık&yemek

1 ocak sabahına akşamdan kalmış kalkmayın!

30.12.2012 Tarihinde yayınlandı

Ben birçok şey denedim.En son duyduğum 2 kaşık zeytinyağ iç içki içmeden önce lafı dahil...bir işe yaramadı.Beroccaa plus ve baş ağrısı için olan mücize ilacları bence mutlaka gece yatmadan alın ve ertesi günde bol muz yiyin ancak.....

Özellikle birbirinden fantastik, renkli partileriyle ünlü New York’ta ;  mağazalarda satılan ilginç ürünler var. Bu ürünlerin ‘ilginç’ olmalarının nedeni, akşamdan kalmayı engelliyor olmalarının iddia edilmesi. Deri üzerine yerleştirilen bant şeklinde kullanılan bu yepyeni ürünlere bir örnek, Bytox. Gece hayatına düşkün gençler arasında popüler olan Bytox’a, 50’lik paketler halinde bazı içki satış noktalarında ve yine Manhattan’daki bazı otellerin mini barlarında rastlanabiliyor. Alkol almadan 45 dakika önce vücudunuza (kolun ön kısmının en ideal olduğu söyleniyor) yapıştırdığınız Bytox bandı, ertesi güne ya da alkol almayı kestikten 8 saat sonrasına kadar, orada kalmalıymış. Bytox’un çalışma prensibi, yol ve tekne tutmalarında mide bulantısını önlemeye yarayan skopolamin bandına benziyor. Her ne kadar "Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ tarafından değerlendirilmemiş olsa da Bytox, söylenenlere göre alkol tüketimi esnasında vücuttan eksilen vitamin ve asitleri vücuda yeniden kazandırıyor.

Bytox’un geliştirilmesinde önemli rol oynayanlardan Dr. Leonard Grossman, söz konusu Bytox bandın akşamdan kalmayı önleyici haplara kıyasla çok daha etkili olduğunu söylüyor. Hap kullanıldığında pekçok vitamin ve mineralin vücuttan boşaltıldığını ancak Bytox ile eksilen vitaminlerin sürekli olarak kan dolaşımına eklendiğini belirtiyor. Grossman; ‘aşırı alkol tüketiminde’ ise Bytox veya benzeri ürünlerin de etkili olamayacağının da altını çiziyor.

Konuyla ilgili pekçok uzman, fazla alkol tüketimiyle birlikte, vücudun kendini ertesi gün ancak ‘zamanla’ temizleyebildiğini belirtmesine rağmen New York’ta bir başka ürün de Blowfish adıyla hap şeklinde geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya çıktı. Manhattan civarında yaşayanlar internet sitesi üzerinden evlerine ya da iş yerlerine telefonla 1 saat içerisinde getirtebiliyor. İçeriğinde aspirin ve kafein bulunan Blowfish’in üzerinde söylenene göre Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından yapılmış bir uyarı da yok, çünkü aspirin ve kafein onaylanmış içerikler. Blowfish’i kullananlar, ürünün kahveden çok daha hızlı etki gösterdiğini ve mideyi de sanılanın aksine rahatsız etmediğini belirtiyor.

Ne kadar çeşitli bant, hap ya da farklı formda ürün çıkarsa çıksın piyasaya, akşamdan kalmayı engelleyecek tek birşey var. O da ‘aşırı alkol almamak’. Google’da 1 Ocak tarihinde en çok arananların başında ‘akşamdan kalmaya çare’ ve benzeri kelimelerin yer alacağına kesin gözle bakılıyor. Bu tipteki aramalar geçtiğimiz 1 Ocak’larda milyonlarca ‘tık’ almış.
 
1 Ocak sabahı siz de böylesine bir akşamdan kalma durumuyla karşı karşıya kalırsanız, örneğin içine bal karıştırdığınız muzlu bir milkshake yapabilirsiniz kendinize. Muz, midenizi rahatlatırken bal da kan şekeri seviyenizi dengelemeye yardımcı olacaktır. Ya da Polonyalıların yaptığı gibi bir bardak turşu suyu içebilirsiniz. Böylece vücudunuzun kaybettiği tuz ve mineralleri yeniden kazanabilirsiniz. Turşu suyunda bulunan sirke, kuvvetli antioksidanlar içeriyor.

Ben bir de Sevgili Şeyda Çoşkun'un benimle paylaştığı bir şeyi burdan sizlerle paylaşmak isterim.Şeyda içki içeceksem 20 dakika önce light sütlü latte içmemi önerdi..Bu da miğdenin alkolden alacağı zararı azaltan bir yöntemmiş.

Bilginize....İyi eğlenceler