Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       Otel

Kapadokya'da bir müze otel..Museum Hotel

23.05.2016 Tarihinde yayınlandı

Bu seferde Türkiye'de ki ilk ve tek Relais&Chateau tabelasını asmaya hak kazanmış bir otelde, hafta sonu geçirmek nasıl bir duygu sizlerle onu paylaşmak istiyorum. Kapadokya'nın Uçhisar bölgesinde ki Museum Hotel aynen adından da anlayacağınız gibi aslında bir müze. Sahibi Ömer Tosun ve ailesi ile de tanışınca, bu yerin niye bu kadar özgün olduğunu anlayabiliyorsunuz. Göremeli olan Ömer Bey tam bir çevreci ve ülkesine aşık bir girişimci desem hiç de abartmış olmam.Kafasında ki birkaç projeyi bizlerle paylaşınca, eşimle ona daha da hayran kaldık.Zaten yörede ki balon dahil birçok olayda hep öncü kendisi.

Musuem Hotel, yörede ki birçok otel gibi mağaraların içine oyulmuş bir otel ancak bu otelin bence en hoş tarafı kademeli bahçelerinde tavus kuşları, paçalı güvercinler ve onlarca kaplumbağa yaşıyor olması.onları seyretmek başlı başına bir keyif.

Odaların herbiri birbirinde farklı boyutta, konumda ancak tek ortak özellikleri hepsi antikalarla döşenmiş. Zaten kendisi de kolleksiyoner olan Ömer bey, senelerden beri topladığı kendi kültürümüzü yansıtan bu ürünleri odalarda, otelin lobisi nde yada yemek salonunda sergiliyor.Koridorlarda bile bu eserleri görebiliyorsunuz.

Otelin en can alıcı bölümlerinden biri de terata ki masaj bölümü. Günün tüm yorgunluğunu ve stresini Erciyes dağının karlı tepesini seyrederek bir masajla atabiliyorsunuz.bir de her sabah otelin terasında sabahtan akşama kadar bir berber oluyor, kendi hazırladığı köşesinde eski usul isteyen müşterileri sakal traşı yapıyor.

Sıra yemeklere gelince Murat Bozok'un bu hafta sonu için Relais Chateau'nun şeflerinden Andrea Campani ile olan muhteşem yemeklerini tadma olanağımız oldu. Diğer bir akşamda otelin kendi menüsünden yemek yiyince Relais& Chateau ismini nasıl hak edip aldığını çok net anlayabiliyorsunuz.her yemek birbirinden lezizdi.

Kapadokya yöresi oldukça özel ve farklı bir yer ancak Museum Hotel'de bu bölgeye çok yakışan ve gururla tavsiye edebileceğimiz bir adres.