Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       Otel

Çeşme'de nerede yemek yiyelim; nerede denize girelim?

25.06.2013 Tarihinde yayınlandı

Boyalık koyundaki 7800, çeşmede ki en keyifli otellerden biri

Son 10 yılın yükselen trendi Alaçatı artık Çeşme'nin üstüne çıksa da Çeşme'nin yerlileri için bazı değişmez lezzetler vardır. Eşim İzmirli olduğu için, biz evlendikten sonra her yaz Çeşme'ye mutlaka gideriz; yani 22 senedir  geçirdiğim süre değişse de her yaz mutlaka en az bir hafta Çeşme'de kaldım. İşte size burada değişmeyen Çeşme klasiklerinden bahsetmek istiyorum.


Bunların başında eğer Çeşme'ye gittiyseniz, mutlaka  kumru ve lokma yemelisiniz. Her yerde kumru bulursunuz ancak ılıca'da Yıldız Burnuna doğru deniz kenarında ki Kumrucu Şevki ve yine İılca'da Shereton otelin ordaki Kumrucu Hüseyin bizim en sevdiğimiz iki adres.

Sonra yine Ilıca'da Dost pide Çeşmelilerin vazgeçemeyeceği bir adrestir. Balık için Dalyanköy'e gidilmeli ve Muhsin ya da Cevat'ta mutlaka balık yenmeli; bunun dışında Şifne'de ve yeni açtığı Alaçatı port'ta Ferdi baba'ya da gidilmeli!.Eğer böcek seviyorsanız Çiflikköy'de ki Can Baba'yıda  listenize mutlaka ekleyin.


Deniz'e girmek için Boyalık koyundaki 7800'ün plajı, Sheraton otelin plajı ya da Şantiyenin önünde ki plaj tavsiye edeceğim yerlerden.Bunun dışında Aya Yorgi koyunda Sole Mare ya da Babylonu size önerebilirim.Bir de tabii doğal sıcak suyun çıktığı Şifne'deki Aqua'ya gidebilirsiniz.Her ne kadar havuz da olsa şifalı su size keyif verebilir.