Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Mücevher & saat

IWC “Portuguese Sidérale Scafusia” ile yıldızlar daha yakın

30.07.2012 Tarihinde yayınlandı

 

IWC’nin şimdiye dek yarattığı en komplike saat olan Portuguese Sidérale Scafusia’nın her biri, arka yüzeydeki yıldız haritası sayesinde eşsiz birer teknolojik eser desek çok da yalan söylemiş olmayız. Her yıl sadece birkaç adetle sınırlı olarak üretilecek olan saatin fiyatı yaklaşık 885 bin İsviçre Frangı olacak. İnanın   bu kadar özel bir saat sahibi olmak istiyorsanız inanın bu rakamı ödemeye değer.

 

Bu özel saatin arkasındaki ufak alana yıldız haritası, ufuk, coğrafi koordinatlar, Solar Time, Sidereal Time, gündoğumu ve günbatımı göstergelerinin tümü sığdırıldı. Saatin kullanıcısı, kendi seçtiği coğrafi pozisyondaki gece göğünü gösteren kişisel takımyıldızına da saatini arka yüzünde görebiliyor..Bu bireysel takımyıldızı haritası, tam olarak o anda gökyüzüne kullanıcının belirlediği açıdan bakıldığında görülecek manzarayı gerçek haliyle yansıtıyor.

“Portuguese Sidérale Scafusia” sayesinde artık tek bir saatte iki farklı zaman ölçme yöntemini de  yanyana görmek mümkün. Günlük yaşamlarımızın akışını takip ettiğimiz ölçü birimi, “Solar Time” (Güneş Zamanı) ve yıldızları gözlemlemek için göz önüne alınan ölçü birimi ise “Sidereal Time” (Yıldız Zamanı)birlikte bulunuyor. Dünya sadece ekseni etrafında değil güneşin etrafında da bir yay çizdiği için “Yıldız Zamanı” ortalama “Güneş Zamanı”ndan yaklaşık dört dakika daha kısa.Yani bu iki özelliği de gösteren bu saat inanın şu ana kadar tasarlanmış en karmaşık saatlerden biri.