Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Sağlık&yemek

Kavanozda Biskui çok keyifli bir hediye..

10.06.2013 Tarihinde yayınlandı

Bundan 4-5 sene evvel  oğlum Cem ile (le petit chef Cem Bilgin), Tohum Otistik çocuklara yardım için düzenlenen bir günde bu kavanozdaki biskuilerden yapmış ve satmıştık.O gün çok beğeni toplayan bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Temiz ve kuru bir kavanoza

1 ¾ cup un

¾ cup karbonat

1 çay kaşığı toz vanilya

¾ çay kaşığı tuz

1 ½ cup renkli bonibon renkli şeker ya da kırılmış çikolata parçaları

¾ cup kahverengi şeker

½ cup toz şeker

(1 cup 250 grama denk gelmektedir...)

Bir kapta tuzu, unu, vanilyayı  ve karbonatı karıştırın.Aldığınız kavanozun en altına bu karışımı koyun, üstüne kahverengi şekeri, bonibon yada çikolata parçalarnı en son olarak da toz şekeri ekleyip kavanozu kapatın.Kavanozu hoş bir kurdele ile bağlayarak üstüne aşağıda ki  notu ekleyin.. hediye  olarak keyifle götürebilirsiniz.

Eğer bu tarifi severseniz bu tarz 4-5 tarifim daha var severek sizlerle paylaşabiliirm!

Bir kapta oda şıcaklığında ki ¾ cup margarin yada tereyağını bir adet büyükçe yumurta ile iyice karıştırın. Buna kavanozdaki karışımı ekleyin. İsterseniz biraz dövülmüş fındık da ekleyebilirsiniz. Bunları yağlanmış bir tepsiye ufak parçalar halinde koyun. 200 derece ısıtılmış fırında 9-11 dakika kadarya da  üstü pembeleşinceye dek pişirin.Bu ölçekten 24 adet biskui yapmanız mümkün.Afiyet olsun!