Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Cemiyet & davetler

İstancool başlıyor.....

06.06.2014 Tarihinde yayınlandı

                                                     ISTANBUL’74’ün her yıl düzenlediği Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali-ISTANCOOL, bu yıl 4. senesinde W Magazine işbirliğiyle, 13 - 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Üç gün boyunca ücretsiz dinleyebileceğiniz katılımcılar arasında gerçekten uluslararası çok önemli isimler yer alıyor. Pera Müzesi ve Nakkastepe Vakko Moda merkezinde gerçekleşecek  seminerlere yazar, yönetmen, oyuncu, yapımcı, müzisyen, tasarımcı, sanatçı ve performans sanatçıları gibi farklı alanlardan isimler katılıyor. 

Bu yılın teması, “Kültür ve Sanatta Kültürlerarası Diyaloglar”. Bu tema kapsamında, farklı coğrafyalardan gelen, kendi kültürel mirasları ve kökenleriyle tüm dünyada tanınmayı başarmış önemli sanatçılar, İstanbul’da buluşuyor. Festival programı içerisinde yer alacak münazara ve panellerde ise bu yıl, “Kültürel Mozaik” kavramı derinleştirilecek ve farklı coğrafya, dil ve kültürlerden uluslararası ve Türk sanatçılar, kökenlerinin özelliklerini koruyarak dünyayı nasıl etkilediklerini anlatacak. Katılımcılar arasında  Abel Ferrara (Amerikali senaryo yazarı ve yönetmen), Tim Walker(fotoshop kullanmayan moda fotoğrafçısı), Liya Kebede (Model, sağlık elçisi oyuncu ve moda tasarımcısı),  Peter Beard (Amerikalı fotoğrafçı, sanatçı, günce yazarı ve yazar);JR (Sokaklarda özgürce sergilediği sanatıyla dünyanın en büyük sanat galerisinin sahibi olarak kabul edilen sokak sanatçısı ve fotoğrafç) , Shirley Manson (Rock grubu Garbage’in solisti) Waris Ahlıwalia (tasarımcı ve aktör), Delfina Delettrez Fendi (tasarımcı ve mücevher sanatçısı) , Pamela Golbin ( küratör) , James Nathaniel Nares (sanatçı), Goga Ashkenazi ( Vionnet markasının yönetim kurulu başkanı ve kreatif direktörü), Jose Parlá (abstract sanatçı) ,Hussein Chalayan (moda tasarımcısı), Elvis Lewis Mitchell ( film eleştirmeni  radyo programını sunucusu) , Stafano Tonchi (W Magazine’in Genel Yayın Yönetmeni) 

Bu güzel event için Demet Müftüoğlu'na binlerce teşekkürler. Ben o iki gün kimseye söz vermiyorum....