Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Sağlık&yemek

Zayıflamak için mide botoxu...

19.11.2017 Tarihinde yayınlandı

Son günlerde malesef sıkça zayıflamak için başvurulan mide kelepçesi ve midenin bir bölümünün alındığı ameliyatlar sonrası birçok sorun hatta ölümle sonuçlanan haberleri gazeterde okuyunca sizlerle son NY seyahatimde öğrendiğim bir metodu paylaşmak istedim. Mide botoxu.. Evet yanlış okumadınız; hani kırışıklık gidermek için kullanılan yılan zehiri şimdi son senelerde hem mide kanseri konusunda, hem de zayıflama konusunda artık sıkça kullanılır olmuş.

Öncelikle Abu Dabi, Dubai, Beyrut, Ürdün gibi Ortadoğu ülkelerinde sıklıkla uygulanan bu method yakın zamanda Amerika'da FDA tarafıegndan onaylanınca oldukça sıklıkla kullanılmaya başlanmış. NY Cornell Prespiterian hastanesi doktorlarından gastroenterologie uzmanı Reem Shaeaiha ile yaptığım konuşmada aşırı kilolu hastalarda balon, kelepçe ya da midenin bir bölümünün alınması gibi methodların kullanıldığını; ancak obes olma limitinde ki hastalarında yani kilo sınırı daha düşük hastalarda botox yöntemine başvurmayı tercih ettiğini anlattı. Endoskopik yolla girilen midede duruma göre 40 ila 100 arasında ki noktaya botox injekte ediliyor.Böylece midenin yemekleri daha yavaş öğütek, açlık hissinin daha az hisssedilmesi amaçlanıyor. 

Operasyonun ertesi ilk hafta oldukça sıkı bir diyet uygulanması gerekiyor. Ancak hastaların bu dieti yapması pek de zor olmuyormuş, zira açlık hissini hissetmeyen hastalar bu konuda çok da sıkıntı yaşamıyorlarmış.

Bir saatlik basit bir operasyonla, hafif uyutularak hasta hiçbir rahatsızlık duymadan, hiçbir iz bırakmadan endoskopik yolla ağızdan girilerek yapılan bu presedür. Sanırım bu sistem çok yakında ülkemizde de oldukça popüler olur.

Bu  işlemde tek sorun methodun ömrünün çok uzun süreli olmaması. Aynı yüzünüze yaptırdığınız botox gibi kimi bünyede 3, kimi bünyede 4 en uzun olarak da 6 ay süreli etkili olan bu methodun tekrarı mümkün. Prosedürü her altı ayda bir tekrarlamak mümkün olsa da doktorlar bu zamanın biraz daha uzun tutulması taraftarlar.

Diyetin iyi uygulanması halinde, ilk iki ay içinde hastaların 10-12 kilo verdiğini dile getiren Dr Shaeaiha, eğer sonradan da dietisyenimizin dediklerini yaparlarsa bu risksiz methodla hastaların çok daha fazla kilo verebildiklerini  dile getiriyor.